Tranzacţie neaşteptată pe piaţa asigurărilor. City Insurance, cel mai mare asigurator din România, se vinde. Vivendi International, acţionarul majoritar al asigurătorului, îşi vinde pachetul de acţiuni către I3CP, un investitor din Olanda

Autori: Alex Ciutacu , Claudia Medrega 07.04.2021

♦ City Insurance avea în 2009 o cotă de piaţă de 0,39%, iar într-un deceniu cota a crescut de peste 63 ori, la un sfert din piaţa locală a asigurărilor ♦ Recent, City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, a pierdut recursul formulat împotriva ASF astfel că trebuie să îşi majoreze capitalul cu 16,5 mil. euro ♦ City Insurance a fost şi în redresare financiară în primavara anului 2016 şi a stat sub acest mecanism până în primăvara anului 2017.

Grupul Vivendi Internaţional a vândut City Insurance România, cel mai mare asigu­ră­tor din piaţa locală, către investitorul olan­dez I3CP, conform unui anunţ al companiei de asi­gurări.

Principalul acţionar al City Insurance a fost până acum Vivendi International (circa 85%), o companie în spatele căreia ar fi omul de afaceri Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, dar şi alţi acţionari care au o pondere de 14%.

Tranzacţia prin care cel mai mare asi­gurător din Ro­mânia trece în proprie­ta­tea olan­dezilor de la I3CP a fost apro­bată de boardul Viven­di şi aşteaptă aprobarea auto­rităţilor de concurenţă şi supraveghere.