Cum a fost relaţia companiilor cu băncile în pandemie? Dumitru Dragomir, vicepreşedinte şi director de eficienţa afacerii la Profi: Accesul la finanţare a fost aproape similar cu o perioadă normală

Autor: Cristina Roşca 07.04.2021

♦ Profi are în total în România peste 1.400 de magazine ♦ Compania are planuri să ajungă la 2.500 de supermarketuri şi unităţi de proximitate modernă până în 2024 ♦ Bugetul anual de investiţii este de circa 100 mil. euro, conform celor mai recente date ZF.

Dumitru Dragomir, fost di­rec­tor financiar şi actualmente vice­pre­şedinte şi director de eficienţa afa­cerii în cadrul re­tai­­lerului Profi, spu­ne că relaţia cu băn­cile în pandemie a fost con­structivă, aces­­tea oferind spri­­jinul lor în această perioadă.

„Cu siguranţă că în­tr-o perioadă destul de di­fi­­cilă şi cu multe incertitu­dini, anu­mi­te pro­­­cese sunt afectate. Totuşi, din perspec­tiva Profi, accesul la finan­ţa­re a fost aproape similar cu o pe­rioa­dă nor­ma­­lă, chiar aş putea spune că băncile s-au mobilizat exemplar şi fon­durile ne­ce­­sare au fost obţinute chiar mai rapid de­­cât în mod uzual“, ex­plică executivul.