Joi, 8 aprilie, intră la tranzacţionare acţiunile Raiko Transilvania după încheierea celor două plasamente prin care a atras 1,9 mil lei de la investitori

Ziarul Financiar 07.04.2021

Joi, 8 aprilie, acţiunile producătorului de sisteme pluviale Raiko Transilvania vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul RKOT. Debutul acţiunilor Raiko Transilvania la tranzacţionare va fi marcat printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare, care va avea loc în data de 8 aprilie, începând cu ora 10:00 şi va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucureşti (Facebook şi YouTube).

Anterior listării pe AeRO, Raiko Transilvania a derulat două plasamente private (iulie 2019 şi februarie 2020) prin care a atras aproape 1,9 mil. lei de la investitorii pe piaţa de capital, pentru finanţarea activităţii curente a societăţii, susţinerea activităţilor de marketing şi a eventualei extinderi a activităţii prin fuziuni. Raiko Transilvania are un capital social de 4,1 mil. lei, divizat în 4,1 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 1 leu pe acţiune.

La începutul lunii februarie 2021, administratorul unic şi directorul general al Raiko Transilvania, Tomasz Kurcin, deţinea împreună cu soţia sa 53,25% din acţiunile Raiko Transilvania. În nume propriu, Tomasz Kurcin deţine 18,21% din acţiuni, iar societatea Tax & Capital Advisors SRL, deţinută de Tomasz Kurcin şi soţia sa, are 35,04% din acţiunile Raiko Transilvania. Tibi Oprea

În urma celui de-al doilea plasament privat, Raiko Transilvania a obţinut o capitalizare anticipată de 4 milioane de lei (826.000 de euro). TradeVille a intermediat ambele plasamente private şi, totodată, asistă compania în procesul de admitere la tranzacţionare în calitate de Consultant Autorizat. TradeVille va continua să asiste Raiko Transilvania în urmatoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.