Angela Posdărăscu, directorul diviziei de resurse umane în fabricile grupului Zentiva: „La sediul din România am gestionat aproximativ 20 de recrutări pe lună pentru a asigura resurse pentru creşterea activităţii“. Zentiva Bucureşti are un număr mediu de 766 de salariaţi, potrivit celor mai recente date

Autor: Georgiana Mihalache 07.04.2021

♦ Industria farmaceutică are în continuare nevoie de personal calificat, mai ales în pandemie.

Situaţia sanitară generată de pandemia de COVID-19 a făcut ca liniile de producţie din marile fabrici de medicamente să lucreze „la foc continuu“ pentru a asigura cererea din piaţă, iar pentru a creşte capacitatea de producţie a fost nevoie de noi angajări, după cum a spus Angela Posdărăscu, Head of HR Industrial Operations al grupului Zentiva la nivel global.

„În afară de integrări, în jur de 800 de persoane au fost recrutate la nivel global, la sediul din România am gestionat aproximativ 20 de recrutări pe lună pentru a asigura resurse adecvate pentru creşterea activităţii impuse de cererea venită din piaţă. În ceea ce priveşte forţa de muncă, provocarea rămâne aceeaşi, de a găsi oamenii calificaţi de care avem nevoie într-o industrie de înaltă tehnologie”, a spus pentru ZF Angela Posdărăscu.