Bursa de Valori Bucureşti şi Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii, parteneriat pentru promovarea pieţei de capital ca sursă de finanţare în rândul companiilor de IT

Autor: Cristina Bellu 07.04.2021

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea oportunităţilor de finanţare prin piaţa de capital pentru companiile româneşti de IT.

„Sectorul IT este esenţial pentru economia României, fiind un sector care a avut o dinamică extraordinară în ultimii ani şi pe care ni-l dorim tot mai bine reprezentat la bursă”, spune Radu Hanga, Preşedinte, Bursa de Valori Bucureşti.

În cadrul parteneriatului agreat, Bursa de Valori Bucureşti şi ANIS îţi propun organizarea unor evenimente şi prezentări pentru membrii ANIS despre piaţa de capital şi posibilităţile de dezvoltare prin utilizarea instrumentelor specifice disponibile prin platformele Bursei de Valori Bucureşti. În egală măsură, ANIS se va implica în promovarea proiectului Made in Romania al Bursei de Valori Bucureşti, proiect care are drept obiectiv conectarea antreprenorilor şi a finanţatorilor din România pe o singură platformă, dar şi identificarea celor mai promiţătoare companii locale.

„ANIS şi BVB sprijină prin acest parteneriat companiile tech locale în vederea atragerii de capital necesar creşterii atât a propriilor organizaţii, cât şi a economiei digitale româneşti.”, adaugă Gabriela Mechea, Director Executiv, ANIS.

Parteneriatul dintre BVB şi ANIS reprezintă o etapă importantă pentru dezvoltarea pieţei de capital din România, dar şi a mediului antreprenorial prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanţare şi facilitarea accesului acestora la listarea la bursă.

„Evoluţia bursei din ultimii ani s-a remarcat printr-un interes foarte ridicat al investitorilor pentru companii cu potenţial de creştere, cele din sectorul IT fiind printre cele mai atractive. Ne dorim ca prin parteneriatul cu ANIS să identificăm acei antreprenori şi acele companii care să poată utiliza acest capital disponibil la parametri optimi, contribuind, astfel, la dezvoltarea generală a mediului de afaceri din România.”, concluzionează Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori Bucureşti.