ZF Live. Mioara Olteanu, magazinele Art & Craft, un business de 40 mil. euro: Incertitudinea din zona de travel s-a resimţit în scăderea traficului în magazinele de suveniruri din aeroport

Autor: Alexandra Matei 14.04.2021

♦ Art & Craft are o reţea de 5 magazine individuale şi peste 7 puncte de distribuţie în aeroporturi ♦ Compania care operează businessul a avut în 2019, ultimul an pentru care există date, afaceri de 40 mil. lei, plus 40%.

Mioara Olteanu, fondatoare a magazinelor de suveniruri Art & Craft, prezente în toate aeroporturile internaţionale din România, susţine că incertitudinea creată de pandemie a făcut ca pasagerii să fie mult mai stre­saţi atunci când au călătorit, lucru care s-a resimţit şi în traficul din ma­gazinele din aeroport.

„Cred că este un lucru puţin cunoscut, şi anume că zboruri există, sunt zboruri perma­nen­te către destinaţii eur­o­pene, către Turcia, către Emirate sau chartere către Mal­dive sau Zanzibar. Pro­ble­ma nu este că nu sunt zbo­ruri, ci că nu se co­munică exact ce se întâmplă când pleci din ţară şi când te în­torci în ţară. S-a resimţit acest lucru în scăderea trafi­cului. Pasagerii sunt destul de stresaţi, ceea ce ne-a in­fluenţat negativ“, a declarat Mioara Olteanu, fondatoare a magazinelor Art & Craft, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.