Medicul Ovidiu Palea, fondatorul centrului medical Provita din Bucureşti, are circa 6 mil. euro pentru investiţii în dezvoltare în 2021. Provita a inaugurat un robot DaVinci Xi, un sistem chirurgical de ultimă generaţie pentru operaţii complexe, minim invazive, care a costat 3 mil. euro

Autor: Georgiana Mihalache 08.04.2021

Centrul medical de diagnostic şi tratament Provita, care include un spital, clinici şi laboratoare medicale în Capitală, a cumpărat un robot DaVinci pentru a dezvolta partea de chirurgie, în urma unei investiţii de 3 mil. euro. Planurile fondatorului Provita, medicul Ovidiu Palea, urmăresc extinderea în continuare a operatorului privat.

„Investiţia a fost motivată de echipa medicală, am strâns o echipă de chirurgi motivaţi. Pandemia va rămâne, pacienţii au nevoie de soluţii. Investiţia per total a fost în jur de 3 mil. euro. Trebuie să ţinem pasul cu echipele şi cu dezvoltarea noastră. Ne punem problema serios să deschidem un nou spital şi să dezvoltăm linii noi de chirurgie, avem echipe de chirurgi pe care îi pregătim pentru chirurgia robotică. Avem anul acesta alocaţi în jur de 5-6 mil. euro pentru dezvoltare în continuare“, a spus medicul Ovidiu Palea.