Şerban Radu, cofondator Cărtureşti: Anul 2020 a fost unul foarte dur, scăderile sunt de 40%. Pentru 2021 noi, în general, suntem optimişti, dar nu ştim ce va fi

Autor: Cristina Roşca 08.04.2021

♦ Reţeaua de librării Cărtureşti numără aproape 40 de unităţi deschise în marile oraşe ale ţării, conform celor mai recente date ale ZF ♦ Compania a obţinut în 2019 – ultimul an pentru care există date publice – afaceri de 166 mil. lei, plus 25%.

Şerban Radu, cofondator al lanţului de librării Cărtureşti, spune că pentru mai tot ce înseamnă comerţ nealimentar, 2020 a fost un an foarte dificil, mai dur decât criza anterioară. Au existat însă variaţii de la un segment la altul.

„Cei mai afectaţi au fost cei din zona de ţinute de evenimente de seară sau ocazie. La noi impactul a fost ceva mai mic şi probabil au dus-o chiar mai bine cei din zona de echipamente sportive sau bricolaj.“

Antreprenorul adaugă că sunt oameni care în ultimul an au stat fixaţi în canalele de ştiri, sunt alţii care au evadat pe Netflix. Există şi aceia care s-au mutat la ţară şi şi-au refăcut casele sau au plantat o grădină de legume.