Nemţii de la Max Boegl alături de Mioriţa Videanu reiau un proiect eolian de 150 mil. euro. România pare a fi la începutul unui nou boom eolian

Autor: Roxana Petrescu 08.04.2021

Energia Mileniului III, firmă deţinută în procente egale de Max Boegl International şi de BTG Wide Consulting, reia dezvoltarea unui parc eolian de 99 MW în Tulcea, firma având un aviz nou emis de Transelectrica în baza unui contract de racordare din 2012.

Proiectul nu este nou, dar a fost pus on-hold de Max Boegl în 2014, atunci când schema de sprijin pentru proiec­te­le eoliene s-a redus drastic, piaţa intrând într-un îngheţ total.  Acum însă, România pare a fi la începutul unui nou boom eolian, tranzacţiile recente şi anunţurile de investiţii fiind o dovadă în acest sens.

Potrivit informaţiilor publice, BTG Wide Consulting, par­tenerul Max Boegl în investiţia care poate ajunge la 150 mil. euro, are trei acţionari, cu participaţii egale, unul din­tre ei fiind Mioriţa Videanu, soţia lui Adriean Videanu, cel care în perioada 2008-2010 a ocupat funcţia de ministru al eco­nomiei. Perioada cât Videanu a fost ministru al eco­no­mi­ei a fost de pregătire pentru legislaţia care avea să stea la baza primului val de investiţii în sectorul eolian, 2009-2014, perioadă în care s-au pompat în domeniu peste 4,5 mld. euro.

Reprezetanţii Max Boegl şi ai familiei Videanu nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.