Cristi Pascu, CEO, PSC Group: Calitatea proiectelor a crescut foarte mult în ultimii ani şi cred că vom avea acest trend pentru foarte mulţi ani

Autor: Ramona Cornea 08.04.2021

Calitatea proiectelor din piaţa rezidenţială locală a crescut foarte mult în ultimii ani, crede Cristi Pascu, CEO al PSC Group, care adaugă că vom avea acest trend pentru foarte mulţi ani.

”Trimestrul I din 2021 a fost conform aşteptărilor. În ultima jumătate a anului trecut parcă s-a recuperat tot ce nu s-a atins în perioada de lockdown. Calitatea proiectelor a crescut foarte mult în ultimii ani şi cred că vom avea acest trend pentru foarte mulţi ani. Mă aştept ca acesta să fie trendul. Nevoia de locuinţe din România nu a atins nici 50%”, a declarat Cristi Pascu în cadrul videoconferinţei ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Cum schimbă munca de acasă vânzările de locuinţe?

Ce a mai declarat Cristi Pascu în cadrul videoconferinţei:

·         Din 2007 şi până astăzi am pus accentul pe modul de a locui. Proiectele noastre arată acest lucru. Nu este prima dată când se încearcă corectarea, iar noi, dezvoltatorii, nu avem o problemă cu corectarea, cu ceea se doreşte. Interesant ar fi să existe echilibru. S-ar putea să dezechilibrezi şi efectul să nu fie la fel de pozitiv pe cât te aşteptai să fie.

·         Noi vom merge în continuare pe aceleaşi principii, nivelul de calitate îl mărim de la proiect la proiect de 14 ani. Piaţa evoluează, materialele se schimbă, mai descopăr o nevoie, mă străduiesc să o implementez în proiect, nu se va schimba nimic din aceste privinţe.

·         Atâta timp cât vom înţelege că indicatorii urbanistici ai unui teren sunt teoretici până la momentul în care parcurgem procesul de proiectare, nu ne facem business plan şi plătim un teren în momentul în care auzim că procentul de ocupare este de 60% şi coeficientul de utilizare este 3. S-ar putea ca un proiect bine făcut, un proiect civilizat, unul care să asigure confort să fie unul în care procentul de ocupare să fie de maximum 50% şi coeficientul de utilizare să fie de 2,6. Acest aspect schimbă radical modul în care se gândeşte businessul.

·         Un proiect corect, care generează şi profit, dar şi un mod civilizat de a locui clienţilor şi respect din partea autorităţilor, ci nu îngrijorare, este un proiect în care aceste analize se fac înainte de achiziţionarea terenului, nu după.

·         Vor exista mereu influenţe prin aceste modificări, dar dar nu prevăd influenţe semnificative.