Videoconferinţa ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor: Am văzut o mare creştere a cererii pentru locuinţe în toate tipurile de facilităţi

Autor: Ramona Cornea 08.04.2021

Alex Skouras, managing partner în cadrul companiei Alesonor, spune că pandemia de COVID-19 a accelerat cererea pentru locuinţe în România.

”Am văzut în ultimele trei luni, şi chiar în timpul pandemiei, că este foarte mare cerere pentru locuinţe. Pandemia de COVID a funcţionat ca un catalizator, accelerând un trend care era deja prezent. Am văzut o mare creştere a cererii pentru locuinţe în toate tipurile de facilităţi, toate tipurile de care ar avea nevoie o familie din România. Am vândut 139 case până în prezent în cadrul ultimului nostru proiect”, a declarat Alex Skouras în cadrul videoconferinţei ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Cum schimbă munca de acasă vânzările de locuinţe?

Ce a mai declarat Alex Skouras în cadrul videoconferinţei:

·         Doar 9% din Bucureşti locuiesc în afara centrului oraşului, în timp ce 91% trăiesc în centrul oraşului, în timp ce în alte oraşe aceste procente sunt aproape de 50% cu 50%.

·         Ca dezvoltatori, trebuie să ne concentrăm pe ceea ce va aduce viitorul, iar noi credem că viitorul va aduce sustenabilitate şi schimbări aduse de această pandemie.

·         Este foarte important să înţelegem că autorităţile vor proceda în funcţiile de nevoile pieţei.

·         Pandemia a venit cu multe schimbări, iar ecosistemul spaţiului în care vom locui va fi foarte diferit. Acum clienţii nu se mai uită la cât de frumoasă, modernă, ieftină sau scumpă este o casă, ci se uită la stilul de viaţă al familiilor lor.

·         Acum proiectele rezidenţiale au restaurante, cafenele, grădiniţe, şcoli, magazine, lucruri foarte importante pentru ca locuitorii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze. Aceste lucruri fac o mare diferenţă.