În lupta cu multinaţionalele, antreprenorii români din industria îngheţatei încearcă să-şi consolideze businessurile şi cumpără alte branduri locale. Petre Popa, proprietarul Top Gel, a cumpărat o fabrică de îngheţată din Brăila, iar Vasile Balaş, proprietarul Ice Dyp Balas, a cumpărat o fabrică de îngheţată artizanală din Harghita

Autor: Florentina Niţu 09.04.2021

Piaţa îngheţatei din România, evaluată la circa 200 de milioane de euro vânzări anuale, a trecut prin multe schimbări de-a lungul ultimilor cinci ani, de la vânzarea unor businessuri româneşti cu tradiţie către multinaţionalele străine până la adaptarea la noile preferinţe ale consumatorilor determinate de pandemia de Covid-19. Acum, antreprenorii români încearcă să-şi consolideze businessurile. Vor reuşi să se bată cu giganţii Nestle sau Unilever?

Top Gel Prod, cel mai mare producător de îngheţată de pe plan local cu capital autohton, controlat de antreprenorul Petre Popa, cu o istorie de 27 de ani şi afaceri de 74,5 milioane de lei în 2019, a cumpărat compania Secret Prod din judeţul Brăila, producătorul mărcii de îngheţată Bonetta.