Patronatul angajatorilor din health and fitness, România Active: Pandemia a lovit puternic industria sportului în 2020, businessul întregii pieţe a scăzut cu 40-50%, iar 10% dintre jucători nu au supravieţuit

Autor: Cristina Roşca 09.04.2021

♦ În 2019, ultimul an înainte de pandemie, românii au cheltuit 250 de milioane de euro pe abonamente la sălile de sport şi fitness ♦ Piaţa număra circa 1.000 de centre, iar numărul de abonaţi era de peste 800.000.

Industria sălilor de sport şi fitness a fost lovită din plin de pandemia de Covid-19 care a adus la închiderea temporară a acestor businessuri, iar apoi la funcţionarea lor doar parţial, cu o serie de limitări.

„Pandemia a lovit puternic industria sportului în 2020. Businessul întregii pieţe a scăzut considerabil cu valori cuprinse între 40 şi 50% faţă de nivelul din 2019”, spune Alexandru Lascăr, unul dintre cei doi preşedinţi ai patronatului angajatorilor din health and fitness, România Active. Acest patronat reuneşte cei mai importanţi jucători din domeniu, din majoritatea oraşelor din ţară.

Pe lângă Alexandru Lascăr, fondator al reţelei de săli de sport Stay Fit Gym, preşedinte al patronatului mai este şi CEO-ul World Class, cel mai important jucător din domeniu.