Florin Mureşan, director general al fabricii Miele din Braşov: Pentru 2021 avem aprobată o investiţie de 4 mil. € pentru echipamente. Demarăm şi procedurile pentru construirea unei noi hale de producţie

Autor: Cristina Roşca 09.04.2021

♦ Grupul german Miele, activ pe segmentul electrocasnicelor premium, are o fabrică de componente de electrocasnice la Braşov ♦ Construcţia unităţii de producţie a început la sfârşitul anului 2008, iar până în prezent investiţia totală a nemţilor la Braşov se ridică la peste 35-40 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date ale ZF ♦ Producţia a început aici în toamna lui 2009.

Miele dezvoltă producţia de la Braşov unde reali­zea­ză subansambluri elec­tro­nice pentru electro­casnice, in­ves­tind atât în echi­pamente noi la fabrica deja existentă, cât şi în dezvoltarea unei noi hale.

„În acord cu rezultatele obţinute şi cu creş­terea cifrei de afaceri de la an la an, pen­tru 2021 avem prevăzut şi aprobat în bu­get o investiţie de 4 mil. euro pentru echi­pa­mente de producţie. Aceste echipamente vor ajuta la creşterea capacităţii de pro­ducţie din a doua parte a anului. Tot în acest an, continuând planurile de dez­vol­tare pe termen mediu şi lung ale companiei, vom demara procedurile pentru construcţia unei noi hale de producţie cu spaţii aferente de birouri, având ca termen propus de fi­nalizare sfârşitul anului 2023“, spune Florin Mureşan, director general al fabricii Miele din Braşov. El a preluat mandatul în urmă cu un an.