Károly Borbély, Hidroelectrica: Investitorii străini au început să analizeze Hidroelectrica şi se uită cu mare atenţie la companie. O vânzare de 10-15% din Hidroelectrica ar aduce foarte multe beneficii acestei companii

Autor: Alexandra Matei 09.04.2021

Károly Borbély, membru în consiliul de supra­ve­ghere şi preşedinte al comitetului de strategie listare prin ofer­tă publică iniţială (IPO) al Hidrolectrica, spune că in­vestitorii de pe pieţele externe au început deja să analizeze cel mai mare producător de energie electrică din România şi că aceştia se uită cu „mare atenţie“ la compania de stat.

„Credem că o vânzare de 10-15% din Hidroelectrica ar aduce foarte multe beneficii acestei companii. Legea (care îngheaţă listările de stat pentru doi ani – n. red.) a fost abro­gată în Senat. Cred că o lună este o perioadă suficientă pen­tru promulgare. După ce se promulgă legea, guvernul tre­buie să stabilească o comisie de privatizare“, a spus Károly Borbély la emisiunea zilnică de business ZF Live. 

„Pieţele externe deja au început să analizeze Hidroelectrica şi se uită cu mare atenţie la companie. Este un trend de construire a acestei listări

Cea mai recentă evaluare a producă - torului de energie electrica este de 26 miliarde de lei, potrivit raportului la final de 2020 al acţionarului minoritar Fondul Proprietatea.