După Afaceri, revista de lifestyle a ZF. În Bucureşti au apărut restaurante specializate în preparate care au oul în rol principal. Ce se poate face din acest ingredient aparent banal?

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.04.2021

Şi în alte localuri din Bucureşti şi din ţară, oul şi-a făcut loc în meniuri, însă gătit cu un twist.

Yolk şi ou_bucureşti sunt două localuri din Capitală care au pariat pe preparatele ce au la bază oul pentru a-şi construi meniurile, scrie revista lunară de lifestyle de lux După Afaceri.

„Toate reţetele Yolk includ oul într-unul dintre cele trei metode termice clasice de preparare – omletă, fiert sau ochi. Reinterpretarea noastră constă în felul în care încorporăm gustul de ou cu alte gusturi. Sandvişul Amestecate conţine ouă ochi, doar că în timpul preparării spargem gălbenuşul şi îl amestecăm cu albuşul, astfel că orice muşcătură luată din sandviş conţine atât albuş, cât şi gălbenuş. Iar scrambledul din sandvişul Bătute este pregătit în tigaie cu un pic de unt şi cu chives, pentru extra pufoşenie şi extra fresh taste“, spun re­prezentanţii restaurantului Yolk – the egg station, din zo­na Pieţei Romane din Capitală.