Opt companii din agrobusiness au luat fonduri europene de 45 milioane de lei pentru ferme de tauri de carne. Proprietarul unei companii de profil: „Investesc într-o fermă pentru că nu îmi doresc să mai plec din ţară“

Autor: Florentina Niţu 12.04.2021

Din 2017 până la finalul lunii martie a acestui an, opt companii au accesat fon­duri europene în valoare de 44,7 milioane de lei pentru a construi ferme de tauri de carne, arată datele agregate de ZF de pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), instituţia care se ocupă de aprobarea proiectelor şi acordarea banilor europeni.

„Investesc într-o fermă (în judeţul Covasna – n.red.) pentru că nu îmi doresc să mai plec din ţară şi am ales taurii, deoarece se cresc mai uşor decât alte animale. Suntem în curs de implementare, încă nu am început construcţia, dar am cerut oferte de la constructori”, a spus Mihai Dia, acţionar al companiei Diaz Home Cons. El deţine 52% din business, iar Ionuţ Pasca, partenerul său, deţine 48% din acţiunile firmei, potrivit Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.