Grupul italian De’Longhi depăşeşte Arctic şi devine pentru prima dată cel mai puternic exportator dintre producătorii de electrocasnice. Grupul, ce de­ţine local două fabrici unde produce elec­trocasnice şi componente, a urcat în 2020 pe locul 28 în topul celor mai im­portanţi exportatori locali, câşti­gând astfel 13 poziţii

Autor: Cristina Roşca 12.04.2021

♦ Fiecare dintre cele două companii deţine local două fabrici.

Grupul italian De’Longhi, ce de­ţine local două fabrici unde produce elec­trocasnice şi componente, a urcat în 2020 pe locul 28 în topul celor mai im­portanţi exportatori locali, câşti­gând astfel 13 poziţii. Mai mult, pentru prima dată, compania devine cel mai pu­ternic exportator dintre produ­că­torii de elec­tro­casnice, depăşind Arctic, companie deţinută de grupul turc Arcelik.

Compania Arctic, care la rândul său deţine local două unităţi de producţie, a avut şi ea o evoluţie pozitivă în topul exportatorilor, urcând de pe 36 pe 30. Ascensiunea a fost însă mai lentă ca a italienilor.

Ambele grupuri se găsesc la vârful pieţei şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri, însă ordinea pe podium e inversată, cel puţin conform datelor din 2019, ultimul an pentru care există date publice. Atunci, Arctic a avut afaceri de 2,5 mld. lei, pe când la De’Longhi nivelul businessului era la jumătate.