BRD vrea să dea credite Noua casă de circa 330 mil. lei. Radu Topliceanu, director general adjunct retail la BRD: În România există o nevoie mare de finanţare şi un spaţiu încă semnificativ de creştere în privinţa calităţii locuirii

Autor: Claudia Medrega 13.04.2021

♦ BRD susţine că deţine în portofoliu în acest moment în cadrul programelor cu garanţii guvernamentale peste 56.000 de credite în valoare de peste 10 miliarde de lei.

BRD-SocGen a anunţat că reia în această pe­rioadă creditarea în cadrul programului „Noua casă“, banca având la dispo­ziţie din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) un plafon de garantare care permite, într-o pri­mă fază, acordarea de credite în valoare totală de aproximativ 330 milioane de lei.

În cadrul acestui program, ban­ca acordă credite cu o dobândă de IRCC + 2pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 euro (echivalent în lei) pentru finanţarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maximă de 70.000 euro, caz în care avansul este de 5%, respectiv de 119.000 euro (echivalent în lei) pentru finan­ţa­rea unui imobil nou cu valoare mai mare de 70.000 euro, caz în care avansul este de minimum 15%. Perioada maximă de credita­re este de 360 de luni, împrumuturile urmând să finanţeze imobile finalizate, noi sau vechi.