Urmează videoconferinţa ZF HUAWEI - Conectăm România. Digitalizare în educaţie. Noua învăţare digitală

Ziarul Financiar 13.04.2021

Ziarul Financiar împreună cu Huawei organizează marţi 13 aprilie, începând cu ora 10,00, videoconferinţa „Conectăm România. Digitalizare în educaţie. Noua învăţare digitală“, al doilea eveniment dintr-o serie care îşi propune să aducă în prim-plan modul în care ar trebui să se dezvolte şi să se transforme economia României  prin digitalizare şi conectare.

Invitaţii confirmaţi pentru eveniment sunt: Codruţ Săvulescu, senior solution manager, Huawei România; Jean Badea, şef serviciu informatizare, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti; Liviu Constandache, coordonator CRED, pre­şedinte, Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Deschise; Cătălin Ungureanu, co-fondator, Asq.ro; Ana Ungureanu, co-fondator ASQ, profesor de matematică; Marilena Gheorghe, SuperTeach; Indira Abdulvoap, general manager, Logiscool România şi Cosmin Mălureanu, CEO, Ascendia. Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor număra: Evoluţia învăţământului prin tehnologie; Cum poate deveni tehnologia o oportunitate pentru transformarea învăţământului? Învăţarea altfel; Cum s-a schimbat procesul de învăţare? Noile metode de a acumula informaţia.

Prima emisiune din această serie a avut ca temă Cum transformăm şi dezvoltăm economia României prin digitalizare şi conectare.

„Acum lumea se reinventează, putem vedea digitalizarea ca pe o revoluţie care aduce inovaţia. Inovaţia trebuie integrată în modul în care interacţionăm, în modul în care inventăm noi produse. Deci prima dată trebuie să generăm inovaţia. Digitalizarea mai înseamnă colaborare, astfel că IT & C-ul se transformă datorită digitalizării şi va deveni din suport de business un generator de business”, a spus în cadrul primei emisiuni Codruţ Săvulescu, senior solution manager în cadrul Huawei România. El a mai declarat că digitalizarea este un proces ce se aseamănă cu procesul de electrificare, în care oamenii de profesie nu şi-au pierdut locurile de muncă ci au deprins alte abilităţi, devenind electricieni sau tehnicieni.

„Dacă ne uităm în spate, digitalizarea seamănă cu electrificarea. Atunci nu au dispărut meserii, lampagiii au devenit tehnicieni şi atât, a fost o evoluţie. Trebuie să mergem mai departe şi să nu ne fie frică să învăţăm. Creşterea economică ar putea fi efectul digitalizării, care ajută la îmbunătăţirea calităţii vieţii, iar oamenii fac economia să crească. Trebuie să avem o viziune de ansamblu a viitorului şi rămâne să facem primul pas mic care să ne motiveze să mergem mai departe”, consideră reprezentantul Huawei.