Fondul de investiţii Innova Capital a finalizat achiziţia PayPoint Services şi Payzone, la şase luni de la demararea procesului, tranzacţia ridicându-se la aproximativ 48 de milioane lire sterline

Autor: Roxana Rosu 13.04.2021

Fondul de investiţii Innova Capital a finalizat achiziţia PayPoint Services SRL şi Payzone SA, la şase luni de la demararea procesului, tranzacţia ridicându-se la aproximativ 48 de milioane lire sterline, inclusiv refinanţarea datoriei existente a beneficiarului.

Finanţarea a fost acordată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi UniCredit Bank S.A., cu UniCredit Bank S.A., în calitate de agent şi agent de garanţie.

PayPoint este leader de piaţă în România în materie de operare de plăţi, asigurând încasarea de plăţi pentru 85% din furnizorii de utilităţi şi servicii telecom din România. În plus faţă de colectarea de plăţi aferente facturilor de utilităţi, PayPoint oferă şi încărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă, transfer de bani şi servicii de acceptare la plată pentru carduri de credit/debit.

Firma de avocatură RTPR a oferit asistenţă complexă pentru Innova Capital, în toate aspectele legate de M&A, concurenţă şi finanţarea tranzacţiei.