Probleme cu vaccinul Johnson&Johnson. SUA solicită întreruperea vaccinării cu Johnson&Johnson, după ce şase persoane au dezvoltat tromboze

Autor: Laura Buciu 13.04.2021

Administraţia Naţională a Alimentelor şi Medicamentului (FDA) din Statele Unite ale Americii, precum şi Centrele de Control al Bolilor (CDC) anunţă, marţi, oprirea vaccinării cu serul produs de Johnson&Johnson, după ce şase persoane au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui.

FDA a spus că recomandarea este „din precauţie extremă”, adăugând că evenimentele adverse observate sunt deocamdată extrem de rare, potrivit The New York Times.

„Siguranţa vaccinului COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal şi luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării COVID-19. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăţi de respiraţie în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistenţă medicală”, a declarat FDA într-o declaraţie comună cu Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Toate cele şase cazuri cu tulburare rară de coagulare a sângelui au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, simptomele apărând la şase până la 13 zile după vaccinare