Vaccinarea la locul de muncă. Operatorii economici vor organiza centre de vaccinare

Autor: Petru Mazilu 13.04.2021

Companiile vor organiza centre de vaccinare, iar angajaţii se vor imuniza fără programare. Listele cu doritori vor fi trimise Direcţiei de Sănătate Publică, iar de aici vor fi livrate dozele de vaccin.

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat marţi că operatorii economici vor putea să-şi organzeze propriile centre de vaccinare.

Pentru vaccinare nu se va folosi platforma de programare, iar echipele medicale vor fi asigurate de DSP sau de angajator. În cadrul campaniei vor fi folosite doze AstraZeneca.

„Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spaţiu adecvat. Vaccinarea angajaţilor se va realiza fără programare în platformă. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile. Lista se trimite către Direcţia de Sănătate Publică, pe baza datelor primite aceasta realizează planificarea efectivă a vaccinării. Operatorii care deţin personal propriu îşi vor organiza vaccinarea cu ajutorul acestui personal la sediile proprii. Pentru operatorii care nu au personal sanitar se vor constitui echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix cu AstraZeneca. Dacă operatorii economici au personal medical, dar nu suficient, va fi completat cu personal, la fel. Şi solicitările vor merge către Direcţia de Sănătate Publică”, a explicat Andrei Baciu.

În cazul operatorilor economici care au sub 100 de angajati, aceştia vor întocmi liste cu angajaţii care vor să se vaccineze. Listele vor ajunge la DSP-urile judeţene şi persoanele vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe.