Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Din centrele care sunt în arondarea Ministerului Apărării Naţionale, din lista de aşteptare se preiau circa 18 persoane”

Autor: Georgiana Mihalache 13.04.2021

Lipsa unei notificări privind timpul de aşteptare pentru vaccinare pe listele centrelor din ţară îi determină pe oamenii care vor să se vaccineze să migreze de la un centru la altul pe baza informaţiilor neoficiale, pe care comitetul de vaccinare nu le poate confirma. Totuşi, Valeriu Gheorghiţă admite că sunt centre unde se preiau doar 18 persoane pe zi din lista de aşteptare, sub capacitatea maximă a centrelor de 60 de persoane care pot fi vaccinate pe zi.

„Într-adevăr, în parte din centrele care sunt în momentul de faţă în arondarea Ministerului Apărării Naţionale, din lista de aşteptare se preiau circa 18 persoane, însă, începând cu data de vineri, din 16 aprilie, va fi crescut acest număr de persoane din listă vaccinate, în fiecare cabinet, la maximum, la 60”, a spus Valeriu Gheorghiţă în conferinţa de presă.

El nu a putut indica exact ziua în care în platforma de avccinare oamenii vor putea vedea o estimare a timpului de aşteptare înainte de vaccinare, spunând că în următoarele două, trei zile această opţiune va fi implementată.

„Atunci când se fac modificări pe o platformă care funcţionează, este important să asigurăm că acea platformă nu se compromite. Nu este simplu să lucrezi pe o platformă aflată în producţie, tocmai de aceea a fost prioritar să operaţionalizăm aceste cabinete noi, care funcţionează de ieri, astăzi şi săptămâna următoare şi în aceste două, trei zile va fi disponibilă şi această facilitată, pentru că ne-o dorim cu toţii. Nu a fost o o piedică impusă, a fost o problemă de amânare din punct de vedere tehnic, tocmai pentru că ne-am dorit să avem deja operaţionale aceste cabinete noi”, a mai spus Gheorghiţă.