Puma, SUV-ul produs de Ford la Craiova, a fost cel mai bine vândut model al constructorului american în România, Franţa şi Spania

Autor: Bogdan Alecu 14.04.2021

Ford Puma este modelul cu cele mai multe înmatriculări de auto­turisme noi în România la nivelul primelor trei luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de Direcţia Regim Permise de Con­ducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). În primele 3 luni din 2021, s-au înmatriculat 648 de unităţi, comparativ cu 94 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2020 maşina tocmai se lansa pe piaţa locală.

Creşterea este semnificativă, Ford Puma ocupând acum locul al doilea în segmentul SUV-urilor mici din România, cu 14,45% cotă de piaţă, potrivit datelor Ford.

De asemenea, Puma este şi cel mai bine vândut model Ford în Franţa, cu 5.317 unităţi noi înma­triculate în primul trimestru, cla­sându-se pe locul 19 în Hexagon şi pe locul al cinci la  nivelul segmentului său după Peugeot 2008, Renault Captur sau Dacia Duster.

Şi în Spania Puma a fost cel mai bine vândut Ford în T1 cu 2.110 unităţi, în timp ce în Marea Britanie s-a aflat pe locul secund, cu aproape 7.600 de unităţi, fiind depăşit numai de Fiesta.