Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din agricultură, a luat un credit sindicalizat de 84,5 mil. lei pentru capital de lucru

Autor: Florentina Niţu 14.04.2021

Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din agricultură, cu activitate integrată, de la distribuţia de inputuri până la comerţul cu cereale, a contractat o finanţare în valoare de 84,5 milioane de lei printr-un credit sindicalizat.

Acesta a fost acordat de către BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank şi Banca Românească, cu o garanţie emisă de EximBank, în cadrul Programului guvernamental de susţinere financiară pentru companiile mari.

„Există un lanţ al responsabilităţii sociale, iar prioritatea noastră a fost să fim alături de fermieri prin produse accesibile şi livrate la timp, în ciuda numeroaselor provocări logistice generate de starea de urgenţă. Rodbun a dorit, între altele, să protejeze genetica românească, rezultată din munca cercetătorilor autohtoni, la hibrizii de porumb şi floarea soarelui. Prin parteneriatul asumat azi, băncile dovedesc consistenţa acestui principiu fundamental – al responsabilităţii împărtăşite – care explică rezilienţa economiei româneşti în această perioadă”, a declarat Daniel Muntean, CEO al Rodbun.

Grupul Rodbun lucrează circa 10.000 de hectare de pământ, având ferme în majoritatea regiunilor din ţară. De asemenea, trei fabrici de procesare şi condiţionare sămânţă, o echipă de peste 500 de persoane şi 50 de magazine agricole. 

Creditul sindicalizat va fi utilizat de RodBun Grup pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

La începutul acestui an, reprezentanţii Rodbun spuneau că sunt optimişti în 2021 şi estimează o creştere de 20% a vânzărilor de produse şi servicii, depăşind astfel 600 de milioane de lei.