Dan Barna va prelua interimar funcţia de ministru al Sănătăţii. Premierul Florin Cîţu i-a cerut lui Iohannis revocarea lui Vlad Voiculescu

Autor: Andreea Tobias 14.04.2021

Premierul Florin Cîţu anunţă că miercuri i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîţu, interimatul funcţiei va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii.

„Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, anunţă premierul.

Ordinul de ministru al Sănătăţii care introduce noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marţi în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidenţă de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîţu nu şi-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic şi necesar.