Investitorii respiră uşuraţi: Acţiunile Tesla înregistrează o creştere de peste 8%, cel mai bun rezultat din ultimele două luni

Autor: Eduard Ivanovici 14.04.2021

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare cu o creştere de peste 8%, semnalizând o nouă serie de rezultate pozitive după două luni marcate constant de scăderi, relatează Business Insider.

Astfel, acţiunile Tesla au deschis şedinţa peste media din ultimele 50 de zile, văzută de investitori drept un indice pentru susţinerea şi rezistenţa acţiunilor.

Compania ajunsese la începutul anului la peste 880 de dolari per acţiune, scăzând luna trecută la 563 de dolari. În prezent, preţul unei acţiuni este de 762 de dolari, cu 4,5% peste rezultatul obţinut în prima zi de tranzacţionare din 2021.

Gigantul auto a livrat 184.000 de maşini în perioada ianuarie-martie, fapt ce sugerează că pariurile plasate de Elon Musk asupra pieţelor din Europa şi China încep să dea roade.

„Datele din T1 reprezintă o schimbare de paradigmă (...) Credem că Tesla poate depăşi 850.000 de livrări anul acesta şi ar putea ajunge, într-un scenariu optimist, la 900.000, în ciuda crizei cipurilor şi problemelor din lanţurile de aprovizionare ale industriei auto”, spune Dan Ives, managing director al firmei de investiţii Wedbush.

Ieri, vicepreşedintele producătorului – Tao Lin – a spus că datele colectate de maşinile Tesla în China sunt stocate în aceeaşi ţară, declaraţie lansată în urma unor rapoarte conform cărora armata chineză ar fi interzis accesul automobilelor Tesla în cadrul unităţilor sale.

„De vreme ce Tesla deţine operaţiuni în China, trebuie, la rândul ei, să respecte regulile şi reglementările chineze (...) Datele noastre sunt extrem de bine protejate. Datele chineze rămân în China”, a adăugat Tao Lin.

CEO-ul Elon Musk a declarat în martie că firma sa riscă să fie închisă definitiv dacă se dovedeşte că automobilele sunt folosite pentru spionaj.

La ora redactării acestei ştiri, 16:35, acţiunile Tesla au crescut cu aproape 2%