Topul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat în februarie 2021. ING a rămas cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat. BCR şi Banca Transilvania completează podiumul

Autor: Claudia Medrega 15.04.2021

♦ ING Bank a devenit în toamna anului 2020 din nou lider pe piaţa titlurilor de stat, păstrându-şi poziţia până în a doua lună din acest an ♦ Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

ING Bank, a patra cea mai mare ban­că de pe piaţa locală după active, a fost în primele două luni din 2021 li­der pe piaţa titlurilor de stat, după ce a încheiat şi anul 2020 pe primul loc în topul dealerilor primari.

ING redevenise li­derul acestui clasa­ment în lunile de toamnă din 2020, de­tronând UniCre­dit Bank, care a ocu­­pat locul 1 în iu­lie şi august.

La jumătatea anului 2020, ING Bank, sucursala lo­ca­lă a grupului olan­dez cu acelaşi nume, ocu­pa locul 4 în cla­samentul deale­rilor primari, în timp ce la finalul anu­lui 2019 şi în pri­mele patru luni din 2020 era lider în acest top.