Artesana, producător de lactate artizanale, porneşte o investiţie de 5 mil. euro într-o nouă fabrică la Tecuci. Investiţia este susţinută de compania de private equity ROCA Investments, care a cumpărat 20% din acţiunile Artesana, dar şi printr-o finanţare bancară şi printr-un grant nerambursabil de la stat

Autor: Florentina Niţu 15.04.2021

Producătorul de lactate artizanale Artesana, deţinut de familia Donici, a început construcţia unei noi fabrici în Tecuci, judeţul Galaţi, în care investeşte 5 mi. euro. Astfel, producţia de lactate artizanale a companiei se va tripla din luna aprilie a anului 2022, capacitatea de procesare fiind de 40 de tone de lapte pe zi.

„În ultimii ani, am simţit o creştere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium şi ne doream să putem răspunde cererii tot mai mari din piaţă. Extinderea capacităţii de producţie exista în planurile noastre de dezvoltare încă de acum trei ani. Credem însă că acum este momentul pentru această investiţie“, a declarat Daniel Donici, cofondator al Artesana.