Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri din agricultură, deţinută de Daniel Muntean şi Iancu Alexandru, a luat un credit sindicalizat de 84,5 mil. lei pentru capital de lucru

Autor: Florentina Niţu 15.04.2021

Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din agricultură, cu activitate integrată, de la distribuţia de inputuri până la comerţul cu cereale, a pri­mit o finanţare de 84,5 mil. lei printr-un credit sindica­li­zat. Acesta a fost acordat de către BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank şi Banca Românească, cu o garanţie emi­să de EximBank, în cadrul programului gu­verna­mental de susţinere financiară pentru companiile mari.

Creditul sindicalizat va fi utilizat de RodBun Grup pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. „Investi­ţi­ile Rodbun merg cu precădere în producerea de sămânţă ge­netică premium. Potenţialul de cercetare şi inovare al Ro­mâniei este foarte mare în agricultură, dar are nevoie de investiţii pentru a putea ţine pasul cu Olanda şi Polo­nia, competitorii noştri pentru poziţiile 5-7 în topul agri­cul­turilor din UE. Avem soluri mai bune, diferenţa se fa­ce în infrastructură, cercetare şi genetică de top“, a ex­pli­cat Octavian Petrescu, directorul comercial al Rodbun Grup.

RodBun a mai luat un credit sindicalizat de 262 milioane de lei (circa 50 mil. euro) în 2019, o parte din el fiind folosită tot pentru capital de lucru.