Gabriel Sandu de la Pronto Mobile, cel mai mare francizat al Carrefour, vinde 10 magazine către Profi, concurent direct al francezilor pe segmentul magazinelor mici.Antreprenorul Gabriel Sandu nu este la prima tranzacţie, el a vândut anterior un retailer de telecom către Vodafone

Autor: Cristina Roşca 15.04.2021

Retailerul Profi, cel mai extins jucător din comerţul local, cu peste 1.400 de unităţi pe suprafaţă mică, a cumpărat 10 magazine de la cel mai mare fran­cizat al Carrefour, compania Pronto Mobile, deţinută de antreprenorul Gabriel Sandu. Tranzacţia e pe masa Consiliului Concurenţei.

Compania Pronto Mobile opera 15 magazine de proximitate sub umbrela francizei Carrefour Express. Dintre acestea, zece au fost cumpărate de Profi.

Gabriel Sandu a deschis primul magazin din reţea în 2013 şi apoi s-a extins rapid. Din 2014 nu a mai inaugurat uni­tăţi noi pentru că grupul Carrefour nu s-a mai extins în fran­ciză, spunea el anul trecut. Anul acesta el vorbea des­pre o reluare a expansiunii sub umbrela Carrefour. Acum omul de afaceri nu a dorit să comenteze motivele din spatele vânzării.

Pentru Gabriel Sandu aceasta nu este prima tranzac­ţie, antreprenorul vânzând retailerul GSM Proton către Vodafone.

Pentru Profi, aceasta este doar cea mai recentă achiziţie a unor magazine locale, de-a lungul anilor fiind cumpărătorul mai multor reţele anteprenoriale.