Furnizorul de cursuri de programare IT WellCode din Cluj, fondat de Petru Trîmbiţaş, fost angajat al Facebook şi Google, vizează afaceri de 4 mil. lei în 2021. „În primul trimestru din acest an avem încasări de 1,5 mil. lei”

Autor: Alexandra Cepăreanu 15.04.2021

WellCode, furnizor de cursuri de programare IT şi servicii de mentorat, fondat în 2017 de Petru Trîmbiţaş (26 de ani), olimpic la informatică şi fost angajat al Facebook şi Google, vizează afaceri de până la 4 milioane de lei la finalul anului în curs, dublu comparativ cu anul precedent.

„În primul trimestru am înregistrat încasări de 1,5 milioane de lei şi o creştere cu peste 60% a numărului de cursanţi în luna martie. Pe termen mediu, ne propunem să devenim liderul pieţei furnizorilor de cursuri IT din România, în prezent fiind pe locul 5 în topul de profil la nivel naţional”, au transmis reprezentanţii WellCode.

În cadrul companiei lucrează în prezent 22 de persoane, care sunt mentori şi adviseri atât pentru cei care vor să înveţe programare, cât şi pentru cei care vor să-şi perfecţioneze aptitudinile.

Până în prezent, platforma a ajuns la un număr de aproximativ 100.000 de români înregistraţi, reprezentanţii companiei adăugând că cel mai tânăr cursant WellCode are 11 ani şi este elev în clasa a VI-a, iar cel mai vârstnic are 68 de ani şi este pensionar. Printre cursanţii Well Code s-au numărat, în ultima perioadă, persoane cu meserii sau situaţii personale diverse, de la şoferi profesionişti de TIR, profesionişti angajaţi în alte domenii, până la mame cu copii mici, pe fondul contextului pandemic. 

„Metoda de învăţare pe care o oferim noi este diferită: un program de mentorat care permite fiecărui cursant să progreseze în ritmul său, susţinut permanent de echipa noastră de mentori. La WellCode, cursantul învaţă cum să codeze, ceea ce îi  oferă instrumentele pentru a atinge un nivel superior de profesionalizare. În tehnologie, trebuie să fii permanent cu un pas înainte faţă de ceea ce se cere la interviul de angajare. O companie din domeniul tehnologiei ţine cont la angajare de stilul de gândire al candidatului mai mult decât de numărul sau complexitatea programelor pe care le ştie acesta”, a explicat Petru Trîmbiţaş, fondatorul WellCode.

Compania deţine în prezent trei linii de business: reconversie profesională, cursuri care oferă upgrade profesioniştilor IT sau din domenii tehnice şi pregătirea gratuită a elevilor pentru olimpiada de informatică ori examene.

„Ne adresăm tuturor celor care vor să înveţe programare, fie că sunt la început de drum în carieră, fie că vor să facă o schimbare în viaţa profesională, fără a renunţa la jobul pe care îl au sau a absolvi o facultate de profil. Astfel, se pot înscrie angajaţi sau studenţi din alte domenii, fără experienţă în programare, persoane autodidacte care vor să-şi schimbe jobul precum şi persoane care ştiu deja programare şi care vor să ajungă în companii de prestigiu, cum ar fi Google sau Facebook.”

Pe lângă furnizarea de cursuri de programare, WellCode oferă pregătire gratuită elevilor care vor să facă performanţă la concursurile şcolare de profil.

„Până acum, mentorii au pregătit gratuit peste 30 de elevi olimpici, care s-au calificat şi au avut rezultate foarte bune la olimpiadele de informatică din ţară şi  la concursuri internaţionale. La cursuri se pot înscrie atât persoane din România, cât şi din afara ţării.”

De asemenea, Petru Trîmbiţaş este de părere că deşi cererea de programatori pe piaţa din România este în creştere, calitatea celor care aplică pentru un job în programare este în scădere.

„Pregătirea este gândită pe termen lung, adică până la atingerea scopului de către fiecare cursant. Chiar dacă şi noi avem o programă şi câteva module prin care trecem, preferăm să ne concentrăm foarte mult pe ce vor ei să facă şi pe asistenţa de care au nevoie din partea noastră: suport zilnic, suport pe platformă şi asistenţă pe parcursul învăţării. Pe măsură ce fiecare avansează, primeşte un mentor mai avansat, cu care duce lucrurile la final”, a adăugat fondatorul WellCode.