Premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern: „USR-PLUS a găsit tăria să treacă peste decizia de ieri. Guvernarea continuă”.

Autor: Gabriel Pecheanu 15.04.2021

Premierul Florin Cîţu a evitat să spună dacă va demisiona în cazul în care liderii USR PLUS nu vor reveni asupra deciziei de a-i retrage sprijinul politic: „Au găsit tăria să treacă peste decizia de ieri. Guvernarea continuă”.

„În şedinţa de guvern de astăzi (joi - n.r.) le-am mulţumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia de ieri (miercuri - n.r.) şi că au înţeles că este mult mai important să venim să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei şi le mulţumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situaţia”, spune Florin Cîţu.

Premierul a evitat să spună dacă o va demisiona în cazul în care liderii USR PLUS îşi vor menţine poziţia de retragere a sprijinului politic pentru el.

„Guvernarea continuă! Acum vin de la o şedinţă de guvern în care am aprobat acte normative foarte importante, la care au participat toţi membrii guvernului sau care au trimis secretarii de stat. Deci guvernarea continuă. Eu zic că avem de guvernat o situaţie dificilă şi o campanie de vaccinare de succes”, răspunde Cîţu.

La insistenţele jurnaliştilor, Cîţu a evitat să răspundă direct întrebărilor.

Întrebat dacă a discutat despre situaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a precizat că vorbeşte „foarte des” cu şeful statului, însă nu a dat detalii concrete.