ZF Live. Daniel Truică, CEO al Vola.ro: Aprilie se prefigurează a fi cea mai bună lună a noastră de când a început pandemia. Creşterea, legată de Paşte şi de întoarcerea românilor. Aproximativ 60% din rezervările din perioada aceasta au ca destinaţie România. Circa 14% din rezervările făcute în luna aprilie sunt pentru lunile de vară

Autor: Alexandra Matei 19.04.2021

Daniel Truică, CEO şi fondator al agenţiei de turism Vola.ro, estimează că luna aprilie a acestui an va fi cea mai bună lună pentru business de la începutul pandemiei şi până în prezent, întrucât aceasta ar putea ajunge la jumătate din volumul atins în 2019, anul de referinţă. Această creştere, precizează el, este legată de Paşte şi de întoarcerea românilor din diaspora acasă.

„Suntem mai bine faţă de perioada trecută, când eram pe panta ascendentă a unui alt val al pandemiei. Spre exemplu, aprilie se prefigurează a fi cea mai bună lună a noastră de când a început pandemia. Estimăm că o să fim la jumătate din volumul din 2019, anul de referinţă pre pandemie. În momentul de faţă, datele noastre arată că această creştere din luna aprilie este legată de Paşte şi de diaspora care se întoarce acasă de sărbători. Aproximativ 60% din rezervările noastre au ca destinaţie România. Undeva la 14% din rezervările făcute în aprilie sunt pentru lunile de vară. Aş putea spune că există un început timid al călătoriilor de agrement, chiar în absenţa unui cadru în care vor fi posibile acestea. Lucrurile se mişcă într-o direcţie bună, aşteptăm implementarea certificatelor verzi de călătorie, însă din partea clienţilor noştri, vedem că cererea de călătorie este mare“, a declarat Daniel Truică, CEO al Vola.ro, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.