Românii vor merge la vară în Grecia, Turcia, Spania şi Egipt. Cererea pentru vacanţele din vară există încă din luna ianuarie, dar mulţi turişti îşi rezervă sejururile în ultimul moment

Autor: Miruna Diaconu 16.04.2021

Apetitul românilor de a călători este mare, mai ales că în ultimul an opţiunile de vacanţă în afara ţării au fost limi­ta­te. Cererea pentru vacanţele ce vor avea loc în vară a în­ce­put să existe încă din luna ianuarie, dar cu toate acestea, cei mai mulţi turişti preferă să îşi rezerve sejururile în ultimul moment. Ţările preferate de turiştii români pentru vara anului 2021 sunt Grecia, Turcia, Spania şi Egiptul.

„Cerere pentru vacanţe de vară există încă din ianuarie şi rezervări se fac constant. Mai multe campanii de reduceri pe care le-am organizat periodic, fie cu ocazia împlinirii a 14 ani de activitate în acest an, fie cu ocazia târgului de turism, ediţia de primăvară, organizată anul acesta virtual, fie cu ocazia veştilor pozitive despre condiţiile de intrare în Grecia din aprilie, fie campanii proprii pe care le-am lan­sat, i-au stimulat să cum­pere chiar şi pe cei mai reti­cenţi. Au fost cam­panii în care am oferit re­duceri de până la 50% pen­tru cazare sau trans­port sau hoteluri cu preţ fix întreg sezonul, în funcţie de des­tinaţii“, spu­ne Mădălina Ba­laiban, CEO al agenţiei de turism Hello Holidays.