Călin Ile, industria hotelieră: „Nu putem vorbi încă de momentul revenirii turismului românesc. Vorbim de un grad de ocupare mai mic de 20% pentru majoritatea hotelierilor“

Autor: Miruna Diaconu 16.04.2021

♦ În luna februarie, scăderea numărului turiştilor ajunşi în unităţile de cazare a fost de doar 31,2% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut ♦  În luna februarie s-a înregistrat a doua cea mai mică scădere de la începutul pandemiei, august având o scădere de doar 30,4%.

După un an de pandemie, în care turismul a fost unul dintre cele mai afectate sectoare economice, pot fi observate semne de revenire, în contextul în care scăderea numărului de turişti din luna februarie a fost la cel mai mic nivel din ultimul jumătate de an. Astfel, în luna februarie, scăderea numărului de turişti sosiţi în unităţile de cazare a fost de doar 31,2% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

„Nu putem vorbi încă de momentul revenirii turismului românesc. În luna februarie, cifrele arată o scădere cu 32 de procente a numărului de înnoptări şi este normal dacă ţinem cont de faptul că anul trecut primele două luni şi jumătate cifrele au fost bune. Perioada aceasta este în continuare una extrem de complicată pentru noi, cifrele sunt foarte scăzute şi, cu siguranţă, nu pot acoperi costurile operatorilor care încă îşi ţin deschide unităţile. Vorbim de un grad de ocupare mai mic de 20% pentru majoritatea hotelierilor“, spune pentru ZF Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).