Meteorologii anunţă vreme bună de Paşte. ANM: Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paştelui Ortodox

Autor: Laura Buciu 16.04.2021

Urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte decât cele normale. Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paştelui Ortodox.

19 - 26 aprilie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice şi la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a ţării.

26 aprilie - 3 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

3 - 10 mai
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

10 - 17 mai
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.