Andreea Moldovan explică ordinul de carantinare: Nu am făcut de capul meu. Discutarea lor s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătăţii într-o companie mai mult decât selectă, reunind reprezentanţi ai INSP şi DSU

Autor: Laura Buciu 16.04.2021

Secretarul de stat Andreea Moldovan, acuzată că a emis ordinul de ministru privind noile criterii de carantină fără avizul INSP şi CNSU, a spus, vineri, cu cine au fost discuţiile despre acest ordin: „Nu am făcut de capul meu”, spune dr. Moldovan.

„Pentru că s-a discutat foarte mult în presă despre acea întâlnire şi indicii de carantină, vreau doar să menţionez că discutarea lor s-a făcut în două zile succesive la sediul Ministerului Sănătăţii într-o companie mai mult decât selectă, reunind reprezentanţi ai INSP şi DSU”, a spus Moldovan.

Aceasta a precizat că din partea INSP, la discuţii a participat dr. Adriana Pistol, dr. Florentina Furtunescu, dr. Radu Cucuiu, iar din partea DSU, dr. Raed Arafat şi dr. Călin Alexandru şi ajutoarele lor. Din partea Ministerului Sănătăţii, a participat la discuţii un grup de epidemiologi, asistenţi medicali, ministrul Vlad Voiculescu şi Andreea Moldovan.

„Practic aşa s-a purtat discuţia. A fost o discuţie de trei - patru ore. S-a revenit a doua zi cu clarificări şi cu discuţii suplimentare, astfel încât forma finală a fost forma agreată de către toate lumea, atunci, la Minister, şi ulterior şi în grupul tehnico-ştiinţific”, a explicat dr. Andreea Moldovan.

Aceasta a afirmat că a vrut să facă această clarificare, pentru că „nu am lucrat de capul meu”.