Mercedes lansează noul EQS, prima limuzină electrică din segmentul luxury, într-un nou efort către atingerea unei amprente neutre de carbon

Autor: Eduard Ivanovici 16.04.2021

Mercedes-Benz a anunţat lansarea primei limuzine luxury complet electrice, ECQ, care reprezintă – de asemenea – primul model cu o arhitectură modulară pentru limuzine electrice şi cel mai aerodinamic autoturism din lume, conform unui comunicat al companiei.

Astfel, grupul german îşi propune să dezvolte o flotă de autoturisme cu o amprentă neutră de carbon în următorii 20 de ani, mişcarea fiind inclusă în cadrul iniţiativei Ambition 2039.

Firma estimează că mai mult de jumătate din vehiculele comercializate vor fi electrificate până în 2030, incluzând aici automobilele complet electrice, cât şi plug-in-urile de tip hybrid.

„Lansarea EQS reprezintă un moment important în drumul nostru către o amprentă neutră de carbon şi pentru planul nostru de a dezvolta o flotă de autoturisme neutre din punct de vedere climatic. Scopul este să micşorăm impactul asupra planetei. Şi facem acest lucru prin utilizarea materialelor reciclate sau a materiilor prime regenerabile. De asemenea, îi ajutăm pe clienţi să îşi micşoreze amprenta asupra mediului prin intermediul noii noastre funcţii Green Charging, care alimentează reţeaua cu energie electrică ecologică, cu aceeaşi proporţie de care Mercedes-EQ are nevoie pentru încărcare.”, a declarat Britta Seeger, Membru al consiliului de management Daimler AG şi Mercedes-Benz AG, Marketing & Sales.

Cu o autonomie de până la 770km (WLTP) şi o putere de aproximativ 385kW, sistemul de propulsie EQS se încadrează în toate cerinţele unei limuzine progresiste din segmentul S-Class.

Totodată, EQS marchează lansarea unei noi generaţii de baterii, cu o densitate de energie considerabil mai mare. Bateria mai mare, dintre cele două integrate, dispune de energie utilizabilă de 107,8kWh, cu aproximativ 26% mai mult decât EQC.

Acţiunile Daimler – producătorul autovehiculelor Mercedes-Benz – au crescut până la această oră (12:55) cu aproximativ 2,9%.