Cele mai căutate destinaţii de vacanţă ale românilor în primăvara şi vara 2021: Spania, Italia, Emiratele Arabe, Turcia şi Grecia. ”Ţările exotice alese de români la începutul anului ȋşi pierd din popularitate. Vedem o creştere mare a interesului pentru călătoriile în ţările din Europa”

Autor: Roxana Rosu 16.04.2021

Destinaţiile de vacanţă ale românilor s-au modificat în ultimul an, din cauza restricţiilor aduse de pandemie, turiştii optând în sezonul de iarnă pentru Africa şi America Centrală, în condiţiile în care nu au putut călători în Asia, dar lista celor mai căutate zone pentru primăvară şi vară include în general zone din Europa, mai ales Spania, Italia şi Grecia, alături de Emiratele Arabe şi Turcia.

În iarnă, cea mai căutată destinaţie externă a fost insula Zanzibar din Tanzania, urmată de Mexic, Republica Dominicană, Cuba şi Aruba.

În februarie, interesul pentru destinaţiile exotice a scăzut treptat deoarece a ȋnceput planificarea vacanţelor pentru primăvară şi vară.

”Ţările exotice alese de români la începutul anului ȋşi pierd din popularitate. Acum vedem o creştere mare a interesului pentru călătoriile în ţările din Europa. Începând cu mijlocul lunii februarie, numărul rezervărilor pentru serviciile noastre a crescut constant. Cele mai mari creşteri au fost observate în Italia, România, Polonia şi Marea Britanie”, spune Marius Turbatu, Global Expansion Director eSky Group şi managerul HUB-ului din Bucureşti.

Procesul de planificare ȋn acest an arată uşor diferit faţă de 2020 şi 2019.  

Potrivit eSky, când caută oferte de călătorie, românii au ȋn vedere restricţiile din ţările pe care doresc să le viziteze. Pandemia nu a schimbat semnificativ preferinţele de călătorie ale românilor.

Cea mai populară destinaţie ȋn acest an este Spania, în special Madrid, Barcelona şi Malaga, interesul pentru aceste destinaţii a crescut constant pe parcursul lunilor martie şi aprilie.

Italia se află pe locul doi în topul destinaţiilor din acest an, mai ales Roma, Parma şi Catania, cu atât mai mult cu cât ţările din sudul Europei intenţionează să ridice restricţiile de călătorie la sfârşitul sezonului de primăvară-vară.

În plus, românii vor anul acesta să viziteze Emiratele Arabe Unite, Dubai fiind cea mai căutată destinaţie. Următoarele în clasament sunt Turcia, Grecia şi Cipru, care urmează să fie vizitate de turiştii români în mai-august. Cele mai populare oraşe din Grecia sunt Atena, Preveza şi Skiathos. În Turcia, topul este condus de Antalya, iar ȋn ceea ce priveşte Egipt - Hurghada şi Cairo sunt printre cele mai populare destinaţii. Larnaca, în Cipru, creşte şi ea în popularitate.

eSky Group este o agenţie de turism online, iar motorul de căutare eSky Travel permite clienţilor să achiziţioneze bilete de avion de la peste 1030 de companii aeriene, să rezerve cazare ȋn peste 1.3 milioane de hoteluri şi apartamente, să ȋnchirieze auto şi să achiziţioneze asigurare de călătorie. În prezent, eSky acoperă  50 de pieţe la nivel global şi plănuieşte să continue dezvoltarea