ZF Live. Lupta pentru mediu. Michael Dietrich, CEO al Genesis Biopartner şi Horia-Matei Bărdeanu, director genesis Biopartner: Producţia de energie verde din biogaz nu se poate extinde fără o legislaţie clară

Autor: Alexandra Matei 19.04.2021

♦ Aceleaşi legislaţii sunt adiacente unor ministere – cum ar fi Ministerul Agriculturii sau Ministerul Mediului –, care deşi cunosc bine problemele, nu şi-au finalizat procedurile pentru a permite unor astfel de instalaţii de biogaz să proceseze gunoiul ♦ Staţia de biogaz de la Filipeştii de Pădure preia deşeurile, acestea intră într-un digestor, iar bacteriile care fac digestia emană biogazul ♦ Procesul este unul continuu, durează circa 60 de zile, gazul este captat în nişte bazine, iar în final este preluat într-un motor care produce energie electrică.

Michael Dietrich, CEO al companiei Genesis Biopartner, spune că producţia de energie verde din biogaz nu se poate extinde fără o legislaţie în vigoare, clară, care să stabilească normele de funcţionare şi care să permită totodată investitorilor să sprijine acest tip de business.

Compania Genesis Bio­partner, cu capital suedezo-român, a investit 5 mil. euro în urmă cu opt ani într-o centrală de cogenerare care produce energie verde şi care este situată în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, lângă fabrica de mezeluri Cris-Tim.