14 persoane pentru 7 locuri în boardul Electrica. Printre propuneri, un fost şef al Hidroelectrica – propunere BERD, un director al FNGCIMM – propunere Ministerul Energiei

Autor: Liviu Popescu 19.04.2021

Pe 28 aprilie 2021, acţionarii Electrica - cel mai mare jucător local din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică, vor alege consiliul de administraţie al societăţii, format din 7 administratori. Potrivit listei finale publicate pe site-ul Electrica, pentru o poziţie în cadrul boardului, remunerată cu câteva mii de euro pe lună, s-au înscris 14 persoane. Astfel, fiecare din cei 7 administratori mai vrea câte un mandat în consiliul de administraţie, însă noutatea este că Ministerul Energiei, cel mai mare acţionar al societăţii, cu o deţinere de 48,8%, vine cu propria propunere, respectiv Cosmin Petrescu, 43 de ani, director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). 

Potrivit CV-ului, Petrescu este director executiv raportări, ajutor stat şi IT, preşedinte al grupului de lucru pentru programul IMM Invest România. „Sunt preşedintele grupului de lucru pentru programul IMM Invest România unde am coordonat  activitatea unei echipe de lucru de 153 de persoane din diverse direcţii din cadrul FNGCIMM”, se arată în CV.