Nouă companii care produc electronice şi electrocasnice îşi fac loc în topul celor mai importanţi 500 de exportatori locali. Trei jucători sunt chiar în top 50

Autor: Cristina Roşca 24.04.2021

♦ În total, peste 23.200 de firme care au operat exporturi în 2020, conform datelor provizorii de la INS, în scădere uşoară faţă de anul anterior ♦ Totuşi, cea mai mare parte a exporturilor stă în mâna unui număr mic de companii. Mai exact, cei mai mari 500 de exportatori din economia românească ţin în spate circa 75% din totalul sumei.

Toţi marii producători de electronice şi electrocasnice îşi fac loc în clasamentul celor mai importanţi 500 de expor­ta­tori lo­cali. Este vorba de no­uă firme care realizează sau asamblează frigidere, aspi­ra­toare, es­pres­soa­re sau televizoare.

Este interesant de remarcat că în acest top îşi face loc din 2020 şi com­pania Sen­nheiser Electronic Gmbh & Co.Kg care de­ţine la Braşov o fabrică. Grupul german a des­chis în noiembrie 2018 în Româ­nia o fa­brică în care asamblează căşti au­dio. Aceas­ta este una dintre cele pa­tru unităţi de pro­ducţie ale germanilor în lume.