Reacţia preşedintelui PNL Ludovic Orban: Preferinţa pentru colegul şi prietenul meu Florin Cîţu, premier, a aparţinut USR PLUS

Autor: Laura Buciu 18.04.2021

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune încă o dată, sâmbătă, că Florin Cîţu rămâne varianta de premier pe care o susţine partidul. Mai mult, atunci când s-a făcut coaliţia, preferinţa pentru Florin Cîţu premier a aparţinut chiar celor de la USR PLUS, care acum vor schimbarea sa.

Ludovic Orban a scris, sâmbătă, pe Facebook, faptul că trebuie să meargă mai departe coaliţia de guvernare.

În ceea ce priveşte condiţiile puse de USR PLUS, de schimbare a lui Florin Cîţu, Orban spune că PNL nu va fi de acord.

„Coaliţia a stabilit candidatul la funcţia de prim-ministru, chiar aş putea să spun că preferinţa pentru colegul şi prietenul meu, Florin Cîţu, în poziţia de premier, i-a aparţinut USR-PLUS. Nu poţi să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliţie, că a fost schimbat un ministru lipsit de performanţă, în mod evident, căruia opinia publică i-a apreciat în mod negativ gafele şi lipsa de performanţă. Aşteptăm nominalizarea unui ministru care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante”, spune Orban.

Acesta avertizează că „nu e o chestiune de moft”, ci este obligaţia premierului de a revoca din funcţie orice ministru care atacă premierul.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a solicitat partenerilor de guvernare de la USR-PLUS să renunţe la orgolii şi vedetisme şi le-a transmis că orice ministru care va ataca premierul va păţi la fel ca Voiculescu. Reacţia lui Ludovic Orban a venit după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătăţii şi a a criticilor aduse de miniştrii USR PLUS la adresa premierului Florin Cîţu. „Să-şi scrie demisia”, a spus Ludovic Orban.