Aproape 10.500 de şantiere noi au fost anunţate la Inspectoratul de Stat în Construcţii în Bucureşti, minus 10% faţă de 2019

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.04.2021

♦ În ceea ce priveşte invitaţiile la recepţia lucrărilor, reprezentanţii ISC Bucureşti au mers la aproape 2.300 de astfel de verificări, faţă de peste 2.700 cu un an în urmă, aşadar o scădere de 16%.

Numărul de şantiere din Bucureşti anunţate la Inspectoratul de Stat în Construcţii al Capitalei a scăzut cu 10% în 2020 faţă de anul anterior, în scădere fiind şi numărul invi­taţiilor la recepţiile de la înche­ierea lucrărilor, arată datele furnizate de ISC la solicitarea ZF.

„Indiferent de tipul proiectului, investitorul are obli­gaţia să înştiinţeze autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire, precum şi inspectoratul teritorial în construcţii asupra datei de începere a lucrărilor autorizate. Decizia pri­vind anunţarea unui proiect la Inspectoratul de Stat în Construcţii este atribuţia investito­rului“, explică reprezen­tanţii instituţiei.

În 2020, an marcat de debutul pandemiei de COVID-19, unii in­vestitori au decis să suspende proiectele pe care le aveau în plan, în vreme ce alţii au continuat să construiască, încurajaţi de faptul că restricţiile nu au afectat acest domeniu la fel ca pe altele. Acum, unii jucători se tem ca efectele pandemiei să nu se vadă mai puternic anul acesta în construcţii.