Procesatorul portughez de plăţi SIBS l-a numit pe Hugo Araujo la conducerea operaţiunilor locale

Autor: Cristina Bellu 19.04.2021

SIBS, procesator de plăţi deţinut de mai multe bănci din Portugalia, anunţă numirea lui Hugo Araujo în funcţia de CEO al SIBS România.

Sub noua conducere, compania are în plan să continue dezvoltarea portofoliului existent de servicii de plată, dar şi să investească în crearea şi implementarea de soluţii digitale noi, bazate pe capabilităţile şi tehnologiile SIBS, oferind soluţii personalizate pentru fiecare partener, atât din zona de banking cât şi de retail.

Hugo Araujo are o experienţă de 20 de ani pe piaţa de plăţi, iar în ultima perioadă a deţinut poziţia de general manager SIBS International.

„Sunt încântat să-mi asum conducerea SIBS Romania, conştient de toate provocările pe care le avem în faţă. Sunt sigur că toată experienţa acumulată de-a lungul carierei de 20 de ani în sectorul plăţilor va avea o mare valoare pentru dezvoltarea SIBS Romania”, spune Hugo Araujo.

Portughezii de la SIBS au intrat pe piaţa din România în toamna anului trecut prin achiziţia diviziei locale a procesatorului german de plăţi electronice Wirecard, într-o tranzacţie estimată la acel moment de ZF la peste 50 mil. euro.

SIBS – (Sociedade Interbancária De Serviços) este un procesator portughez de plăţi cu activitate în ţări precum Algeria, Angola, Malta, Nigeria, Polonia, Portugalia, Kazahstan, Luxemburg. Potrivit informaţiilor de pe propriul site, SIBS procesează circa 3 miliarde de tranzacţii anual. SIBS este deţinut de mai multe bănci din Portugalia şi administrează reţeaua de ATM-uri Multibanco.

În România, SIBS oferă o gamă largă de servicii şi produse, inclusiv servicii de procesare plăţi, emitere şi personalizare carduri, outsourcing ATM şi POS, servicii 3D Secure, platforme de wallet şi soluţii complete de fidelizare pentru banking şi retail, cu operaţiuni în România şi pe alte pieţe, precum Moldova, Serbia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Lituania.