Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital, aprobă dividende cu un randament de 4,2%. Data plăţii, 22 iunie 2021

Autor: Liviu Popescu 19.04.2021

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, va distribui investitorilor un dividend brut de 1,0672 lei pe unitate, echivalentul unui randament de 4,2%, potrivit deciziei acţionarilor din 19 aprilie.

Astfel, societatea va distribui 8,6 milioane de lei către investitori, din profitul statutar de 9,1 milioane de lei înregistrat în anul 2020, echivalentul unei rate de repartizare de aproape 95%. Data de înregistrare a fost stabilită pe 10 iunie iar data plăţii pe 22 iunie.

Acţionarii au aprobat de asemenea şi un program de răscumpărare a maximum 60.370 de acţiuni, echivalentul a 0,75% din capitalul social, la un preţ minim egal cu cel din piaţă şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre (i) 35 lei per acţiune şi valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Valoarea agregată a programului de răscumpărare este de 2,1 mil. lei. “Programul se va desfăşura pentru o perioadă de maxim 18 luni de la data publicării Hotărârii adoptate în acest sens în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, în vederea implementării planului de alocare a acţiunilor către salariaţii şi directorii Societăţii, precum şi către membrii Consiliului Bursei, aprobat de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor”.

Bursa de Valori Bucureşti are 203 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu 9,5%.