Acţiunile Chimcomplex urca luni cu până la 30%, la peste 1 mld. lei capitalizare, după ce vineri compania a anunţat că este cu un pas mai aproape de listarea la Varşovia

Autor: Tibi Oprea 20.04.2021

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti Oneşti (simbol bursier CHOB), companie care deţine platformele Oltchim (Vâlcea) şi Borzeşti, controlată de Ştefan Vuza, au atins limita superioară de variaţie impusă de operatorul bursier în şedinţa de tranzacţionare de luni.

La ora 17.20 emitentul înregistra o creştere de 28,6%, pe tranzacţii de 587.000 de lei, arată datele agregate de ZF de la BVB. Cu avansul de luni, producătorul român a ajuns la o capitalizare de peste 1 miliard de lei. De la începutul anului, acţiunile CHOB s-au apreciat cu 91,8% după tranzacţii de 1,7 milioane de lei. Avansul acţiunilor a venit după ce compania a anunţat vineri că a finalizat un prim pas pentru listarea la Varşovia. În ultimele 6 săptămâni, consiliul de administraţie a purtat negocieri cu 64 de investitori care au dorit să subscrie la operaţiunea de majorare de capital.