Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business MAGAZIN

Ziarul Financiar 20.04.2021

♦ „Luptă, luptă, luptă şi nu renunţa niciodată!“ este mottoul lui Daniel Cuevas, noul CEO al Philip Morris România. Executivul de origine spaniolă are un stil de leader­ship asemănător cu felul de a fi al fanilor echipei Atlético Madrid (echipă a cărui fan este şi el): „Nu renunţi nicio­dată, iar dacă trebuie să aştepţi 20 de ani pentru a reuşi, vei aştepta“. Care este povestea de carieră a lui Daniel Cuevas, veţi putea citi în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN.

♦ Înainte de pandemie, principalul interes al Andei Trifan, o cercetătoare româncă stabilită în Statele Unite, consta în proteinele care provoacă 30% din tipurile de cancer. În ultimul an, însă, s-a axat pe studierea virusului SARS-CoV-2, contribuţiile ei fiind onorate cu echivalentul Premiului Nobel în domeniul supercomputerelor. Cum se poate lupta matematic împotriva COVID-19 ?

♦ Un magazin fizic era, înainte de pandemie un vis frumos pentru unii jucători care îşi creaseră un renume doar în online. Astăzi, câţiva antreprenori curajoşi s-au ales, în urma pandemiei, nu doar cu anxietate, teama de virus şi dezechilibre economice, ci şi cu ceva bun: locaţii fizice pentru businessurile lor din online.

♦ Cabanele construite într-un stil ce aduce aminte de ca­s­ele din zonele montane ale Statelor Unite ale Americii sunt din ce în ce mai prezente şi pe piaţa locală, mai ales în des­tinaţiile turistice ascunse şi descoperite de români în pan­demie. Cererea de cazare sub acoperişul în două ape a de­păşit anul trecut chiar şi aşteptările antreprenorilor care dezvoltă aceste spaţii.

Citiţi despre toate aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în cel mai nou număr al Business MAGAZIN.